10 gyerekes program Ausztriában

gyerek Ausztria

Az ország nyugati felében járva, óhatatlanul felmerül bennünk, hogy mi lenne, ha átnéznénk Ausztriába egy kicsit, szomszédolni. Csak egy kis alpesi levegőt szívni a gyerekekkel, megnézni néhány nevezetességet a családdal. Menjünk, mert érdemes! Akár egy napra is érdemes elindulni, mert sok gyereknek és az egész családnak jó program található alig néhány kilométerre is a határtól.  De hogy miket is érdemes gyerekekkel megnézni Ausztria keleti részén? Íme, egy kis segítség:

 

  • Kislovagokat és leendő hercegnőket több vár és kastély is elvarázsolhatja. Fraknó várában (Forchtenstein) Forfel, a váregér lehet a gyerekek segítségére, hogy elképzeljék milyen volt itt az élet a több száz évvel ezelőtt. De akár születésnapi partikat is lehet itt szervezni. Riegersburg vára, a boszorkányos vár, nemcsak pazar panorámájával, de solymász bemutatójával is érdekes lehet a kicsit nagyobb gyerekeknek.
  • Zotter csokoládégyár kiállítása a maga nemében egyedülálló. Ne unalmas tárlókra gondoljunk, hanem egy nagyon is interaktív kiállítás keretében ismerkedhet meg a család a csokoládé történetével. És nem utolsó sorban annyit kóstolhatnak a gyerekek a túrán, amennyitől még nem lesznek rosszul.
  • „Ehető állatkert”, amelyet a Zotter csokoládégyár körüli 27 hektáros, dimbes-dombos területen hoztak létre. A területen az ember, az állat és a hús kapcsolatát szeretnék bemutatni. A biogazdaságban régi haszonállatokat ismerhetnek meg a gyerekek: mangalica, marha, tyúkok, kacsák, szamarak, lámák, nyulak, és többek között halakat is lehet itt látni. És hogy miért ehető az állatkert? Ezt a helyszínen ki lehet deríteni.
  • Pamhagen Zoo (Pamhagen állatkert ). Az állatkert valamivel több, mint 10 hektáron mutatja be a környéken élő állatfajokat. Láthatnak itt a gyerekek mangalicát, dámvadat, sertést és farkast is.
  • A Schneeberg-i szalamandra vonat körülbelül egy óra autóútra található a határtól, de érdemes ide a gyerekeket elhozni. A felső állomás 1796 méteren van, így a panoráma szemet-gyönyörködtető a hegytetőről. Aztán felérve a hegycsúcsra, lehet túrázni is a családdal, de a kisvasút olyan meredek helyeken kapaszkodik fel, hogy kár az élményt kihagyni. A felső állomáson egy kisebb játszótér is várja a gyerekeket.
  • A Familypark Neusiedler See (Családi-park Fertő-tó) ) Ausztria legnagyobb családi élményparkja, ami olyan attrakciókkal várja a családokat, mint hullámvasút, kisvonatozás, traktorozás, forgó boroshordó,állatsimogató a falusi gazdaságban, játszóterek stb. .
  • Lucky Town, egy vadnyugati városka, ami Grosspetersdorfban várja a gyerekeket.
  • Stirassic Park (Dinoszauruszpark), egy olyan 5 hektáros erdő Stájerországban, ahol életnagyságú dinoszauruszok várják az egész családot. De találkozhatunk itt a jégkorszak állataival vagy a gyerekek kedvenceivel: ugrálóvárral, csúszdával és az elmaradhatatlan dinómozival. Lehetőség van a park területén megszállni különböző magasságokban épített házikókban is. De ez már inkább osztálykirándulás téma lehet, mint családi program.
  • Monchhofi skanzen a Fertő-tó keleti partján, alig néhány kilométerre Hegyeshalomtól. Burgenlandi házak, tradíciók, régi eszközök, amelyek akár még a mi gyerekkorunkból is ismerősek lehetnek. Igazi családi program!
  • Felsenmuseum (Sziklamúzeum) Bergsteinben. A pici múzeum a környék bányászati tevékenységét és különböző bányászati technikákat mutat be illetve különleges féldrágaköveket mutatnak be. A település neve magyarul borostyánkő egyébként és az itt bányászott borostyánkő egyedülálló a világon.

 

 

 

A borítókép a vonattal-természetesen blogról származik. A saját fotóimon mindehol ott van a gyerekem is -)

Ez is érdekelhet