Áfonyás, zabpelyhes muffin

áfonyás zabpelyhes muffin

Nálunk elég sokszor van valami zabpelyhes uzsonnára. Én szeretem, gyerekek is szeretik és iszonyatosan könnyen variálható. Ráadásul mivel gyümölccsel eszik, így nem is kell bele cukor, a gyümölcs természetes édessége is elég. Legtöbbször zabkása van, de ebből az utóbbi időben elég sok volt, ezért kellett valamit megint újítani. Ez tulajdonképpen a zabpehely és gyümölcs-kombináció egyik variációja. Gyorsan elkészül az áfonyás, zabpelyhes muffin. Nem kell hozzá óriási főző tudomány, sőt gyerekkel is készíthető.

 

Hozzávalók – áfonyás, zabpelyhes muffin

300ml tej

2 tojás sárgája

2-3 evőkanál eritrit vagy méz ( ki mennyire édes szájú)

2 dkg olvasztot vaj

fél vanília rúd vagy vanília aroma

16 evőkanál zabpehely ( finomabb, lágyabb szemű változat; kb 20 dkg.)

10-15 dkg áfonya

 

Elkészítés – áfonyás, zabpelyhes muffin

  1. A  zabpehely és áfolya  kivételével mindent jó alaposan összekeverünk
  2. Majd hozzákeverjük a zabpelyhet és állni hagyjuk az egészet fél órát.
  3. Pihentetés után mehet bele az áfonya is. Kicsit olyan lesz, mintha sok leve lenne, de emiatt ne tegyünk bele több zabpelyhet, mert akkor egy gumiszerű valamit fogunk majd kapni sütés után.
  4. Én szilikon sütőformában sütöm ezeket, mert abból szépen ki is fognak jönni a végén. De mivel van benne vaj, ezért papírformában is süthető. Ha nem használunk papírt sütéshez, akkor még ki kell vajazni a fém muffin formát.
  5. Mivel nincs benne sütőpor és szódabikarbóna, ami megemelné az egészet, ezért teljesen tele lehet tenni a formákat. Figyeljünk arra, hogy mindegyikbe körülbelül hasonló mennyiségű zabpehely, tojásos-tejes lé és gyümölcs kerüljön.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt elkészül. Szépen pirosodni fog a teteje.
  7. Hagyjuk állni még  a formában, még a szolikonban is, ne vegyük ki rögtön!

 

Jó étvágyat!

 

 

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.