Budapest gyerekkel

Budapest gyerek

A lenti listában van szabadtéri és benti programötlet is. AAkár jó idő, akár rossz idő van, nem árt néhány extra programötlet a szülők tarsolyában : akár azért, mert a gyerek unja már a megszokott dolgokat, akár azért, mert mi magunk mozdulnánk ki egy kicsit a komfortzónánkból.  Aki kimozdulna Budapestről, de túlságosan messzire sem utazna, azok böngésszenek a  Budapest környéki programötletekből.

Nem kell feltétlenül nagyban gondolkodnunk, ha kimozdulnánk otthonról. Sokszor az is elég, ha nem a megszokott játszótérre megyünk vagy éppen busz helyett földalattizunk és máris van kaland aznapra. Nektek mi a kedvenc helyetek Budapesten?

 

 • Postamúzeum – Benczúr utca 27. A szépen felújított Benczúr házban kapott helyett a teljesen megújult Postamúzeum. A legkisebbek telefonmesét hallgathatnak, a kicsit nagyobbak kipróbálhatják a kézi kapcsolású telefonközpontot, századfordulós postai egyenruhákat, benzinmotoros postakocsit és motoros triciklit is lehet látni. Körülbelül fél-egyórás program.
 • Kossuth Múzeumhajó – Vigadó tér 2, hajóállomás. Hajómakketeket és a kicsi gépházat nézhetjük meg üvegfalon keresztül. Körülbelül 20 perces program.
 • Károlyi-kert – Károlyi Mihály utca 2. A belváros legrégebbi parkja, egy igazi oázis a város közepén. A gyönyörűen felújított kertben játszótér is várja a gyerekeket.
 • Budai Arborétum – Villányi út 29-43. Szinte hihetetlen, hogy Budapest szívében is található egy arborétum a Gellérthegy lábánál. Az egész héten nyitva tartó kert valamivel több, mint 7 hektár.
 • MadeByYou –Királyi Pál utca 11. Kézművesség iránt érdeklődő gyerekeknek remek lehetőség, hogy saját készítésű tárgyakkal térjenek haza és megismerkedjenek akár a különböző festési technikákkal is. Itt együtt alkothat az egész család.
 • Benczúr kerti játszótér – Terézváros. A 2017 tavaszán felújított játszótér, amelyet Kő Boldizsár tervezett. Mászókák, csúszdák, hinták, kisebb focipálya és nyárra vizes rész is. Érdemes váltóruhával készülni a gyereknek. Mosdó és pelenkázó is van.
 • Mesemúzeum – Döbrentei utca 15. A 2012-ben Kányádi Sándor kezdeményezésére létrehozott múzeum inkább játszóház. A gyerekeknek hétpróbát kell teljesíteniük, ahogy haladnak teremről teremre. Emiatt inkább 4-5 éves kortól ajánlott.
 • Gellérthegyi-csúszdák – Gellérthegy déli oldala. A nemrégiben felújított csúszdák igazán remek kikapcsolódást nyújtanak a csemetéknek, hiszen van itt egyenes csúszda, rövid és széles csúszda, keskeny és kanyargós csúszda….
 • Pál-völgyi barlang – Szépvölgyi út 162. Az első barlanglátogatás meghatározó élmény lehet, hiszen vagy elmegy az egésztől a kedve a gyereknek vagy egy életre szerelmes lesz a barlangokba. Körülbelül 1 órás program és olyan 6 éves kortól ajánlott csak. Jó, ha kap a gyerek egy zseblámpát és maga is tehet felfedezéseket ebben az érdekes világban.
 • Polaris Csillagvizsgáló – Laborc utca 26c. 6-7 éves gyerekeket már leköti az 1-1,5 órás program, ahol modern távcsövekkel és szakemberek segítségével lehet gyönyörködni az égboltban.
 • Normafa. A 2016-ban felújították a sétautakat és a játszóteret, amelyet ráadásul bővítettek is. Családi piknik keretében igazán jó szórakozás kicsikkel és nagyobbakkal is. Hétvégén délelőttönként, kora délután érdemes menni, amikor még nincsenek sokan.
 • Sas-hegy tanösvény. Családi kirándulásokhoz is alkalmas helyszín a Sas-hegyen található tanösvény. A látogatóközpontban a környék élővilágával ismerkedhetünk, a sziklás utakon pedig, gyíkot, bogarakat és színes virágcsodákat is megnézhetünk. A tanösvény csak vezetővel látogatható és kisgyereket lehet vinni, de 5-6 éves kor alatt nem igazán érdemes. Nehéz úgy sétálni, hogy végig a gyerek kezét kell fogni.
 • Kalózos játszótér – Csepel. Egy egészen nagy, tematikus játszótér a Csepel-szigeten.
 • Olimpia park – V. kerület. A belváros kellős közepén található ez a néhány éve felújított játszótér, ahol minden korosztály talál magának szórakozást.
 • Libegő – Zugligeti út 97. A felső részen felújított kisebb játszótér, Erzsébet-kilátó és kisebb-nagyobb sétalehetőségek várják a családokat. Kisebb gyerekeket érdemes ölben felvinni, egészen kicsiket pedig hordozóban. Nagyobb sétákat kedvelők átsétálhatnak Normafához és onnan tudnak autóbusszal visszajönni a városba.
 • Elevenpark – Hengermalom út 19. A város legnagyobb beltéri játszóháza. Nyári hőségben klassz program az egész családnak. Itt ugyanis anya és apa is trambulinozhat és sok minden mást is kipróbálhat a gyerekkel. Amit gyerek és szülő el tud képzelni, hogy mivel lehet játszani, az itt megtalálható.
 • Árpád-kilátó – Szépvölgy. Kényelmes és könnyű séta a Fenyőgyöngye buszmegállótól ( kb. 45 perc) , ha utóval érkezünk, akkor valamivel közelebb is tudunk parkolni. Babakocsival nem járható, viszont 3-4 éves gyerekkel már igen.
 • Gül Baba Türbe és Rózsakert – Türbe tér. A Margithíd budai hídfője felett rejtőzködik a türbe, pár perc sétára innen a Mansfeld park. Mindkettőből szép kilátás nyílik a városra. Körülbelül negyedóra sétával pedig a Vérhalom téren találjuk magunkat, ahol kisebb játszótér vár minket, szépen felújított parkban.

És bár én itt még nem jártam, de jó szívvel ajánlották : Gipszkorszak , egyedi játszóház a belvárosban, ahol kis kezek nagy dolgokat alkothatnak

 

Nektek van kedvenc jó idős és rossz idős programotok Budapesten?

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.