Bundáskenyér-muffin

bundáskenyér muffin

Körülbelül 2 éve lehetett, amikor a borzastóan jóevő gyerekem mindenre azt mondta reggel, hogy mi legyen a főzelék mellé, hogy NEM. Bonyolítani nem akartam az életem, ezért a főzelék maradt és gondoltam majd a jól megszokott muffinformában készül valami, annak biztos sikere lesz. Tényleg csak bedobáltam mindenfélét, amit itthon találtam és jó lett. Aztán rá néhány héttel később szembe jött velem az interneten egy bundáskenyér muffinfomában recept. Ezóta készül nálunk rendszeresen ilyen köret, mert hát a jól megszokott és ismerős muffinformában minden jól esik a lurkóknak 🙂

 

Hozzávalók

  • 1 nagyobb szelet 2-3 napos kenyér ( nálunk lehet kapcsi paradicsomosat és olivásat, na abból igazán klassz készíthető)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • friss fűszer lehetőleg ( petrezselyem vagy snidling vagy lestyán)
  • 2-3 dkg reszelt  sajt

Elkészítés

  1. A tojásokat a tejföllel jó alaposan összekeverem.
  2. Hozzáadom a fűszereket, sajtot  és beleteszem az apró kockákra vágott kennyeret.
  3. Én szilikonos muffinformában készítem, ha ilyen nincs , akkor alaposan ki kell vajazni a fomát. Picit meg fog a formában emelkedni, ezért nem szabad teljesen megtölteni a formát.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt elkészül. Pirosodni fog a teteje.
  5. Ha elkészült, ne rögtön szedjük ki a formából, pihentessük egy 10 percet!

bundáskenyér sütőben

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.