Cseresznyés banánkenyér

cseresznyes banankenyer

Évekig ódzkodtam a banánkenyértől, de amikor a nyakamon maradt néhány érett banán pár éve, akkor kénytelen voltam valamit kezdeni velük. Így indult a banánkenyér karrierje nálunk és szépen lassan klassz kis uzsonna-variáció lett belőle. 

A legjobb benne, hogy gyorsan elkészül, a gyerekek meg szeretik, mert süteményként van eladva itthon. Ha tényleg érett banánunk van, akkor a méz nem is kell bele és akkor hozzáadott cukrot nem is tartalmaz.

 

Hozzávalók:

  • 3 érett banán
  • 2 egész tojás
  • fél pohár natúr joghurt
  • 1/3 pohár méz ( ha érett a banán, akkor ez nem is szükséges)
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 6-7 púpozott evőkanál liszt ( nálam ez zabpehelyliszt)
  • 10-15 szem magozott cseresznye

Elkészítés:

  1. A banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, kivéve liszt és cseresznye.
  2. A végére hagyjuk a lisztet, majd a legvégén adjuk hozzá a cseresznyét, hogy ne törjük össze.
  3. Ha mindent alaposan összekevertünk, akkor egy szilikon formába vagy kivajazott sütőformába simítjuk a masszát.
  4. Majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.  10-15 percet hagyjuk pihenni, mielőtt szeleteljük.

Áfonyával is nagyon jó, akkor kb. egy joghurtospohárnyi áfonya kell bele.

cseresznyes banankenyer
cseresznyes banankenyer

 

A kiemelt kép a neighborfood blogról származik. Sajnos az én banánkenyerem sosem éri meg a fotózást 🙂

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.