DIY könyvjelző 5 perc alatt

könyvjelző gyerek diy

Mióta bekerültek olyan mesekönyvek az itthoni készletbe, amiket nem lehet egy este alatt elolvasni, azóta folyamatosan gond, hogy mi legyen a könyvjelző. Volt már képeslap, de az valahogy mindig kiesik, amikor a gyerek kiveszi a könyvet a polcról este. Volt, hogy nyitva hagytuk a könyvet, ott ahol folytatni kell majd, de a kisebbik megtalálta napközben és becsukta.

 

Valami olyan megoldás kellett, ami nem csúszik ki a könyvből és a gyerek is tudja kezelni. Innen jött a gumis ötlet. A sarki papírboltban ( méteráru boltban, dekor boltban is lehet kapni) vásároltam kész filc figurákat még pár hónapja, hogy majd jók lesznek valamire. Van csibe, katicabogár,kisautó, tojás stb. . Most végre a katicabogár megtalálta a rendeltetését. Egyébként darabja olyan 50 Ft körül kapható.

Kell még hozzá ugyancsak méteráru boltban beszerezhető gumi. Nekem a vastagabb volt itthon színes verzióban, de a vékonyabb, fehér is megteszi. A gumi egyébként ( attól függ milyen vastag és színű) 100-200 Ft körül kapható.

A kedvenc könyv lett a mérték. Simán a gumit ráigazítva a könyvre levágtam méretre, egy fél cm ráhagyással. Vagy pár öltéssel rögzítjük vagy ragasztópisztollyal összeragasztjuk. Ha megszáradt, akkor mehet rá a filc figura is.

Ha szeretnénk elrejteni a gumi belső felén látható varrás vagy ragasztás nyomokat, akkor a legjobb, ha a maradék gumival ( vagy pár cm hosszú szalaggal) körbetekerjük és majd azon az oldalon ragasztjuk meg, ahova a filc forma kerül. Így a filc forma majd eltakarja ennek a ragasztását.

5 perc és már használható is!

 

Jó olvasást!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.