Édesburgonyás, csicseriborsós curry

csicseriborsó édesburgyonya curry

Bonyolultnak és extravagánsnak hangzik, de nem az . Borzasztóan gyorsan elkészül és szerintem nagyon finom. Arról nem is beszélve, hogy csupa jó dolog van benne.

Néhány hónapja egy német oldalon jött velem szembe a recept és nálunk általában az új recepteket úgy próbálom ki, hogy a gyerekekeken tesztelem. Ha ők megeszik, akkor apának is ki kell próbálnia. Időközben kiderült, hogy ilyen receptje van Jamie Olivernek is. Előkészülettel együtt nagyon max. 40 perc alatt el is készül. Naan kenyérrel isteni, de bármilyen friss kenyér jó hozzá, ha nagyon ennénk valamit mellé.

És hogy miért jó, ami benne van? Én nem igazán eszem húst, szóval nekem más forrásból kell fehérjét pótolni és erre a csicseriborsó nagyon alkalmas. Az édesburgonyában is sok a fehérje és rengeteg vitamint, ásványianyagot tartalmaz. Nagyon kevés a kalóriatartalma, fogyókúrázók is bátran ehetik. És nem, nem a burgonya távoli rokona! A spenótról pedig mindenki tud ódákat zengeni 🙂

 

Hozzávalók

  • 4 közepes édesburgonya
  • 1 csicseriborsó konzerv ( kb. 500 gr)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg bébispenót, friss
  • tejszín, 20 %-os ( reedeti recept szerint kókusztej, de ez nálunk már nagyon egzotikus ízvilágnak számít)
  • 2-3  gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • olaj vagy vaj
  • só, bors

edesburgyonya csicseriborsó curry

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozom és kockákra vágom.
  2. A hagymát felaprítom és pici olajon vagy vajon elkezdem pirítani.
  3. A csicseriborsó konzervet lecsöpögtetem és átmosom.
  4. Az édesburgonyát a hagymához adom, majd pár perc után, miután alaposan összeforgattam őket, mehet rá a csicseriborsó is.
  5. Ezután sózom, borsozom és mehet rá a currypor. 1 teáskanalat írtam, de én ezt két részletben adom hozzá, hogy ne legyen nagyon tömény curry íze (kóstolgatom és ahogy érzem az ízeket, úgy adagolom).
  6. Hozzákeverem az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát is és kb. 10-15 perc alatt fedő alatt megpárolom egy kevés víz hozzáadásával ( a feléig se érjen a víz, amivel felöntöm). A 10-15 perc a burgonya méretén múlik majd.
  7. Ekkor egy botmixerrel  körülbelül az  ötödét összeturmixolom. Ki is lehet venni az edényből, de szerintem felesleges. Ettől lesz majd jó sűrű az egész.
  8. Ha elkészült, akkor beleforgatom a megmosott, lecsöpögtetett  bébispenótot.
  9. 1 perc után pedig  a tejszínt( kókusztejet) is hozzákeverem és azzal már csak a következő buggyanást várom meg ( hivatalosan forrás) .
  10. Ha kell, még borsozom a végén .

 

Naan kenyér receptet itt lehet találni.

Jó étvégyat!

 

Facebook comments

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.