Fémdobozból ceruzatartó

konzervdoboz ceruzatartó

Zöld beállítottságú agyamnak nehezére esik szemetet termelni, de csak előfordul. Hetekig ácsorognak az üres kartondobozok nálunk az előszobában, mielőtt megválnék tőlük, mert hátha jó lesz még valamire / és majd mutatom nemsokára, hogy nálunk mi készül ezekből – nem, nem tároló stb. 🙂 /. Így ezek az üres fém dobozok sem úszhatták meg, hogy újra ne hasznosítsam őket lett belőlük ceruzatartó.

Kb. 10 perc alatt normális helyre kerültek az én rajzeszközeim és a gyerek színes ceruzái is. Mindenki magának rajzolt valamit, amit szívesen viszont látna a ceruzatartóján.

A gyerekrajzos ceruzatartóhoz a papírt, amit később a fém dobozra ragasztottam , méretre vágtam. Megkapta a csemete és kiélhette magát. Bár ezt most az unokatestvére rajzolta. De már meglévő gyerekrajzot is megmenthetünk ilyen formán.

A fekete nagy pöttyös ceruzatartóhoz ugyanúgy méretre vágtam a papírt, a babakonyhából vett egyik kis csészével köröket rajzoltam, majd kiszíneztem.

A virágos ceruzatartóhoz a papírt méretre vágtam és nekiálltam rajzolni. Mivel gyakran rajzolgatok színező típusú rajzokat, ezzel nem is volt gond. De tudom, hogy most sokan visszariadnak, hogy nekem aztán nem megy az ilyen. Néhány kép, hogyan készült az enyém. És néhány link, hol találsz hasonlókat, hogy neked is egyedi ceruzatartód legyen.

 

Én mindegyik doboznál a rajzos papír alá még tettem egy réteg papírt, így szebben mutat. Illetve folyékony ragasztóval ragasztottam a papírokat, mert akkor átütne a doboz mintája a papíron, hanem blu tack ( gyurmaragasztó)  rögzítettem őket.

 

fémdoboz ceruzatartó csináld magad
Konzervdobozból ceruzatartó

 

 

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.