Helló Október!

hello-oktober

Januárban, amikor kiderült, hogy érkezik a második pöttöm, olyan távolinak tűnt még október és most itt van. Gyorsan és ezek szerint jól telt el az elmúlt 9 hónap. A terv az, hogy a 10. hónap is ilyen jól teljen.

Az én októberi bakancslistám( ez elég gyerekközpontú lista lesz):

 1. színesednek a levelek a szomszéd ház falán, megígértem a nagyobbnak, hogy gyűjtünk színes leveleket
 2. gesztenyét is szedünk és próbálkozunk a figura-készítéssel
 3. készülünk a hó végi tökfaragásra, tavaly nagyon tetszett a nagyobbnak a kész tök
 4. szeretnék kijutni a Városligetbe, Fűvészkertbe ( ez lesz talán az első nagyobb ‘kiruccanásunk’ a kicsivel együtt)
 5. már beszerzésre kerültek az első sütőtökök, céklák – kezdődik a krémleves, muffin szezon
 6. WordPress Photo kiállítás

És a Ti listátokon mi szerepel?

Programot szívesen ajánlok én is, ha nincs ötleted:

 1. amíg még jó idő van, túrázzatok, mozduljatok ki otthonrólBabakocsis kirándulások Budapest környékén, Zempléni várak , Diósgyőri vár
 2. szeptember 23-án nyit a WordPress Photo a Néprajzi Múzeumban és október 23-ig látogatható
 3. a Müpában most kezdődik a Francia Krémes elnevezésű rendezvény, amely december elejéig francia filmekből válogat az 1960-s évektől kezdődően ( igazi nagy klasszikusokat is lehet majd látni és jó kis filmcsemegéket is)
 4. Október 16-ig még lehet kulináris élvezetekben részünk Szentendrén – Dumtsa Korzó – Kulturális és Kulináris Fesztivál Szentendre Belvárosában
 5. Terézvárosi Búcsú október 15-16-án Budapesten a tánc jegyében
 6. Október 17-én ünneplik az Egri vár napját – Múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások, haditorna bemutatók, történelmi játszóházak, szakmai programok zajlanak az 1552-es hősök emlékére.
 7. Dreher Sörutazás – annak, aki nem szereti a bort, de valami alkoholos program nagyon érdekli – A Dreher Sörgyárak által szervezett Dreher Sörutazás program keretében a látogatók megismerhetik, milyen utat jár be kedvenc nedűjük, míg az alapanyagokból a söröskorsóban gyöngyöző itallá válik. A Sörutazás a Dreher Sörmúzeumban indul, ahol a kiállítás a céhes időktől kezdve mutatja be, hogyan alakult ki és fejlődött az ipari serfőzés Magyarországon.
 8. Mindszenthavi Mulatság Bodrogkeresztúron – október 7-8-án.Zamatos borok, helyben készült házi finomságok, és mindeközben a zempléni lankák csodás őszi látványa, ezt kínálják nektek október elejére. Kirakodóvásár, helyi kézműves termékek, dűlőtúrák, borkóstolók a legjobb pincék kínálatából, gyerek és felnőtt táncház, koncertek, kiállítások…
 9. Orfűi Tökfesztivál október 8-9-én.
 10. Október 10 és 16 között kerül megrendezésre az Országos Étterem Hét.   A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2016. október 10-16. között kóstolhatják meg az érdeklődők. Az őszi programban több mint 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, amelyekbe már szeptember 21-től lehet előzetesen asztalt foglalni, kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.
 11. Az októberi ünnep hétvégéjén lesz látogatható Budapesten a Disznótoros Kolbászfesztivál.Aki október vége felé kilátogat a Vasúttörténeti Parkba, az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal.

Ez is érdekelhet

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.