Heti menütervező

Praktikus, heti menütervező

Sok minden miatt hasznos a tervező, de ami miatt én a leginkább szeretem:

  • időt spórolhatok hétközben (így kellőképpen anyabarát)
  • pénztárcabarát
  • változatosságot ad ( így családbarát is)

Időt spórolok vele, mert nem hétközben kell azon gondolkodnom, hogy mit főzzek már megint. Persze nem kőbe vésett dolog, ami bekerül a tervezőbe, el lehet térni tőle, de sok időt megspórolhatok vele, ha előre gondolkodom és tervezek egy kicsit( egyébként jön a dilemma, hogy mit főzzek ma? ) Ha személyesen intézzük a bevásárlást, akkor is nagy segítség, hogy nem felesleges köröket teszünk meg a boltban, hogy ihletet kapjunk, mit főzzünk. Ha online rendelünk, ami már egyébként is lerövidíti a bevásárlási időt, akkor még gyorsabban fel tudjuk adni a rendelésünket.

Pénztárcabarát, mert hihetetlen milyen mennyiségű étel köt ki a kukákban feleslegesen, mert lejárt a hűtőben a szavatossága vagy mert impulzus vásárlóként megvettük a boltban, piacon  az akciós árut, hogy majd főzök belőle valamit. Aztán még sem főztünk.

Ennek pláne ünnepekkor vehetjük igazán hasznát, amikor sokszor nem is csak a megszokott létszámra főzünk, hanem egy kisebb hadseregre illetve több napos ünnepeknél lehet okosan tervezni és olyan ételeket kiválasztani, ami ha nem fogy el egyik nap, másnap még fel tudjuk használni valamihez.

Gyerekkel pláne egyszerűen rááll az ember a tervezésre, hogy könnyebben menjenek a hétköznapok. De egy ilyen tervezőnek igazán akkor látjuk értelmét, ha a gyerekünk már nem anyatejes/ tápszeres kizárólag és igyekszünk kreatívak lenni, hogy változatosan egyen. A tervezővel nem csak a gyereknek, de az egész családnak  sokkal változatosabban, kreatívabban főzhetünk. Nem kell  hallgatnunk a lemondó sóhajokat, hogy már megint ez és ez lesz  vacsorára….hiszen 3 napja is ez volt.

 

Jó, ha tudod

A papírboltban világosítottak fel, hogy a laminált felületekhez nem jó a sima, hagyományos filc, mert ledobja a felület magáról.

Az alkoholos nem jön majd le. Ezért ajánlották azt a típust, amivel táblára is lehet írni ( ez kb. 600 Ft volt, de olyan vastag, hogy évekig tudom használni).

heti menutervezo SZINES-1

Ez is érdekelhet

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.