Kipróbáltuk : Hotel Azúr, Siófok

gyerekbarát családbarát hotel

Mit tud egy gyerekbarát konferenciaszálloda?  Nagy divat családbarát és gyerekbarát szavakkal dobálózni az utóbbi néhány évben és van olyan szálláshely, amelyik teljesen joggal használja ezeket. De van olyan, aki minimális befektetéssel nagyot akar azon kaszálni, hogy ezek a divatos hívószavak felkeltik a kisgyerekes szülők érdeklődését. Lássuk, mit tud a Hotel Azúr!

 

Nekem személy szerint a víz, szauna, gőz stb. komoly kikapcsolódás és feltöltődés. Amikor 2,5 évvel ezelőtt kitaláltuk, hogy először gyerekkel mennénk wellnesezni, akkor kezdtem jobban beleásni magam a magyar gyerekbarát és családbarát szálláshely témába. Azóta voltunk már több szállodában ( Velence Spa, Cegléd Aquarell és majd hozom a beszámolókat is) , apartmanban, panzióban és volt lehetőségünk tesztelgetni, hogy nekünk mi is lenne a megfelelő.

 

Nehéz egyébként véleményt írni más családoknak szállodákról, mert ami nekem nem tetszik, az lehet, hogy másnak meg igen. Más dolgoktól családbarát és egyáltalán vendégbarát egy szálloda mindenkinek. De a tisztaság kérdéseben és abban, hogy mennyire kedves, mosolygós, segítőkész a személyzet, abban általában egyetértenek az emberek.

 

3 nap 2 éjszakát töltöttünk a mostani szállodában( szombattól hétfőig) egy 7 hónapos babával és egy 3 éves kislánnyal. Szóval, mi az igazán kisgyerekes kategóriát képviseljük, elég vegyes igényekkel.

 

Siófok kellős közepén, közvetlen vízparton található a szállodakomplexum egy több hektáros parkban. Szállodakomplexum, mivel egy 4 csillagos szálloda található a területen, egy prémium szálloda és egy apartmanház. A méreténél( több, mint 200 szoba)  és elhelyezkedésénél fogva a szálloda kedvelt konferenciahelyszín. 4 évvel ezelőtt én is egy kb. 150 fős céges csapatépítés keretében voltam itt először. Ezek után kíváncsian vártam, hogy vajon mit is tudhat egy magát családbarátnak hirdető konferencia szálloda.

Mit tud egy gyerekbarát konferenciaszálloda?

  • Elhelyezkedés

Siófok központjában ( víztorony kb. fél órs séta babakocsival), közvetlen vízparton található a szálloda. Autópályáról letérve kb. 5-10 perc autózás még és könnyedén elérhető a szálloda. Vasútállomás messzebb, de ez esetben taxival kb. 5 perc alatt megközelíthető a szálloda.

A szálloda, ahogy írtam korábban, egy több hektáros, nagyon rendezett, ősfás parkban található. Az ősfás azért lényeges, mert nem 1-2 éve tették le a facsemetéket és sehol sincs árnyék, hanem igazán hnagulatos, szép kert várja a vendégeket.

A szálloda hatalmas, saját parkolója várja az odaérkezőket az épület előtt ( parkolás fizetős ).

 

gyerekbarát játszószoba
Hotel Azúr – játszószoba
  • Épület

Kellemes meglepetés, hogy óriási terek vannak az épületben. Nincs összenyomva a recepció, bár rész, mint sok, nemrégiben épült magyar szállodában. Az étterem is meglehetősen nagy méretű és a wellness részben a medence is meglepően nagy szállodához képest. Nem vagyok benne biztos, hogy az épület mikor készült, talán 90’s évek, ez egy picit látszik itt-ott a bútorokon, de van ahol már sikerült újakat, modernebbeket beszerezni.

 

 

  • Szoba

Mi egy családi szobában voltunk, ami annyit tesz, hogy két kétágyas szoba összenyitható. Alapvetően a két szoba maga kicsi volt, de így összenyitott állapotában 2 gyerekkel nagyon jó volt. Egyébként gyerekek nélkül maga a szoba tökéletesen megfelelne két felnőttnek( nekem kicsit kicsi volt a bejáratnál tapasztalt óriás terek után), de gondolom ezek a szobák direkt így lettek kialakítva. A két szoba közötti ajtó elég rossz helyen van( pont a fürdőszobaajtókkal szemben) és emiatt állandóan gond volt, hogy mit hogyan  nyissunk. Ami részemről még gond volt, hogy ez az ajtó nem volt már érkezésünkkor nyitva, hanem a recepción kellett külön kérni, hogy nyissák ki. De kulcs ehhez az ajtóhoz csak a londínernél volt, aki kb. 1 óra várakozás után érkezett csak meg a szobába. Ez egy picit körülményes volt.

A fürdőszoba a szoba kisebb mérete ellenére is elég nagy volt. Mind a két szobához tartozott erkély, ahonnan a Balatont láttuk és praktikus volt, hogy tudtuk hol szárítani a wellnessben használt holmikat és tárolni az úszogumikat stb. és nem a szobát foglaltuk el ezekkel.

Kértünk foglalásnál kiságyat a szobába, ezt nem sikerült az érkezésünkig betenni. Erre néhány órát várnunk kellett, mire megérkezett. Viszont érkezett vele együtt gyerekmintás ágynemű is.

 

Lehet kérni a szobákba bilit, fellépőt, mikrohullámúsütőt, vízforralót és cumisüveg-melegítőt a szálloda honlapja szerint. Mi csak vízforralót kértünk. Az sajnos elég vízköves volt, ezért még egy kisebb takarítás jutott nekem ezzel kapcsolatban a fürdőszobában.

 

 

  • Wellness

A wellness bizonyos értelemben kellemes csalódás volt, másrészről pedig csalódás volt úgy önmagában. Ami nagyon tetszett, hogy a medence óriási volt és emiatt minden eleme nagyobb volt, a máshol megszokottaknál ( szállodák saját wellness részlege) : nagy sodrófolyosó; nagyobb melegvizes, ücsörgős rész pl. . A víz nekem picit hűvös volt, ha nem mozogtam és ez már a gyerek pancsolóban kimondottan nagy gondom volt. Amíg az örökmozgó 3 évesem nem fázott, addig a 7 hónapos még csak úszogumiban ülő vacogott és nem is sokat volt a medencében. A medence melletti tábla szerint 30-34 fokos a víz a gyerekmedencében, de egy 30 fokos víz egy ekkora lurkónak még meglehetősen hideg. Második nap, amikor már a kicsi is megszokta a hűvösebb vizet, akkor már a sodrófolyosóba is bemerészkedett velem úszógumiban.

Rengeteg napozóágy van körbe-körbe a medencék körül ( bent egy nagyobb medence és egy gyerekpancsoló van, kint egy medence van). Így is volt szabad 4 ágy volt egymás mellett szombaton is, amikor megelehetősen sokan voltak , de nem volt sehol nyomasztó tömeg. Két 4-5 személyes finnszauna,  infraszauna, merülőmedence,  sószoba, egy illatkamra, egy gőzkamra és pihenőszoba található a medencéktől pár méternyire. Ezen kívül egy kisebb fitnessterem és pingpong asztal is található a wellness részleg mellett.

A wellness recepcióján lehet átvenni szobánként 2 köntöst és törölközőt. Illetve itt lehet jelentkezni masszázsra, manikűr-pedikűrre és fodrászhoz. Egy félórás masszázst sikerült is kipróbálnom anyáknapján 🙂 . Szombaton délután már csak vasárnap délután 6 órára tudtak időpontot adni, szóval ez egy népszerű szolgáltatás. Aztán kiderült, hogy azért, mert a masszőr hölgy egyedül van napok óta váltótárs nélkül. De egy szavam sem lehetett, mert nagyon értett ahhoz, amit csinál és nem érződött rajta, hogy iszonyatosan fáradt lehet. Nekem, mint hullafáradt anyukának ez egy félórás menyország volt.

A wellness recepción lehet kerékpárt is bérelni és a felhozatalt látva nem is rossz kerékpárok, ráadaásul gyerekülés is volt némelyiken.

 

 

  • Étterem

Meglehetősen nagy játszósarokkal( csúszda stb.)  felszerelt étterem, ahol sikerült rögtön a gyerekeknek kialakított rész mellett helyet találnunk és így 1 órát viszonylag nyugalomban töltenünk vacsoraidőben. Aki nem gyerekkel érkezik, az kellőképpen messze tud helyet foglalni a gyerekesektől és nem zavarja a gyerekkiabálás. A nagy játszósarok meglepett, mert sok helyen, valószínűleg helyhiány miatt ezt elintézik egy kisasztallal, ahol tudnak a gyerek rajzolgatni. Itt helyhiánnyal nem küszködnek 🙂

 

Vacsoránál megjelent Azúrka, a szálloda kabala figurája, ami roppan tnagy sikert okozott a gyerekek körében.

Szombaton este volt kimondottan gyerekasztal 3-4 féle gyerekétellel ( nuggets, spagetti stb.). Gyerekevőeszköz és pohár is jó lett volna, azt sajnos nem találtuk  meg. Viszont vasárnap már nem volt ilyen gyerekasztal 🙁 És már reggelinél is úgy kellett vadásznom egy evőkanálnál kisebb méretű kanalat, hogy a gyerek tudjon tejbegrízt ennie és ne iciri-piciri kávéskanállal kelljen ennie.

Mivel nem igazán eszem húst, nekem a vacsora felhozatal nem volt túl bőséges ( gombás tészta volt). Egyébként 2 féle leves ( ezek finomak voltak mind a két este), 3 főétel ( csirke, marha és hal) és kisebb desszertek voltak még. De a család húsevő része maradéktalanul jól lakott.

Reggelinél többféle péksütemény és a szokásos 4 csillagos szállodai kínálat : rántotta, főtt tojás, virsli-kolbász, tejbegríz, felvágottak, sajtok és meglehetősen nagy péksütemény kínálat.

Gyorsan ment a kiszolgálás, pedig majdnem teltház volt.  Egyedül az elszámolás volt kicsit bonyolultabb a kelleténél szerintem. Valamiért a bejelentkezésnél kapott órát, amivel tudtuk volna azonosítani a szobánkat, nem ismerte fel a gép. Nem volt elég, hogy tudtam a szobaszámot és a bejelentkezett vendégek nevét, hanem egy több számból álló számjegyet kellett megtalálnunk, amivel azonosítani tudtuk magunkat a becsekkoláskor kapott papírokon.

Mindenki nagyon kedves és mosolygós volt, intéztek tápszer melegítést és 2 dl tejet a lányomnak, hogy reggel ébredés után rögtön tudjon inni,amit fel is vittünk a szobánkba.

 

 

  • Játszószoba

Ez csalódás volt sajnos. A recepció mögött egy egyébként kisebb rendezvényteremnek használt szoba van ideiglenesen átalakítva játszószobának. Babakonyha és barkácsasztal felszerelés nélkül illetve egy csúszda és egy műanyag házikó volt a helyiségben. Ezenfelül a nagyobb gondom az volt, hogy a 7 hónapost le sem tudtam tenni a szőnyegre, mert vasárnap már egy konferenciára készültek a szállodában és mindenféle dolgokat oda hordtak be utcai, sáros cipőben. Délutánra pedig a játszószobát szét is szedték és átalakították a konferencia miatt.

 

  • Park és strand

Gyönyörűen gondozott park a szálloda körül, ahogy már írtam is. Van egy kisebb ( tényleg kicsi) játszótér közel a strandhoz. A saját strand egyébként 1 perc séta a főépülettől. Klasszikus, déli parti betonozott strand, de egy részen sikerült kialakítani homokos-besétálós strandot, ami kisgyerekeseknek nagy ajándék azt gondolom. A meglehetősen öreg és nagy fáknak köszönhetően elég árnyék van valószínűleg strandszezonban is a parton és ahogy többször írtam nagyon szépen karban van tartva az egész. Balaton parton azt gondolom nem sok szálloda van, akik ilyen stranddal rendelkeznek.

 

 

Összességében nem rossz szálloda, inkább kisgyerekkel érkezőknek az apróságok hiányozhatnak ( játszószoba, ha már megunták a fürdést vagy rossz idő van; melegebb víz a wellnessben stb. ), amelyeket viszont nem nehéz pótolni vagy a szolgáltatás minőségén javítani. De nyáron a strandon kialakított kisgyerekes fürdőrész használata esetén a benti medence hűvösebb vize fel sem tűnhet például. Nekem egyelőre az az érzésem volt, hogy csináltak már néhány dolgot a családok kedvéért, de ezek mégsem az igaziak vagy csak azért készültek, hogy elmondhassák magukról, hogy van ilyenjük is. Pedig nem kellene sok, hogy igazán klassz hely legyen kisgyerekeseknek is. Így meg egy  erős négyes alá összességében.

 

 

Kiegészítés  – 2017 június

Sikerült a bejegyzés megjelenése után a szálloda marketing és értékesítési igazgatójával beszélnem, aki megírta, hogy milyen változtatásokat terveznek, hogy a jövőben méginkább családbarát szálloda legyenek. Ami azt gondolom nagy előnyük lesz, hiszen a Balaton parton ilyen strandkapcsolattal nem sok szálloda rendelkezik, mint ők :

Szállodánk Hotel Azúr szárnyában tavalyi évben elkezdtük a gyerekbarát szolgáltatások fejlesztését, amit a közeljövőben a levelében is említett pontokban bővíteni fogunk:
– június közepén a játszóház átkerül a 120 m2-es Katalónia termünkbe, és újabb kisházikókkal, gyermekjátékokkal fog bővülni
Kültéri játszóteret júniusban hajó alakú mászó toronnyal, csúszdával és hintákkal fejlesztjük, valamint a homokozó és a kültéri gyerek medence fölé napvitorlák kerülnek
– Teljesen megújul a Korinthos éttermünk büféasztalos tálaló rendszere, melyben a gyerekbüfé sarok is külön kiemelést kap, párhuzamosan a gyermek étkészletet is bővíteni fogjuk.
– 2018-ban megújul a Hotel Azúr wellness központ, mely kapcsán a gyermek medence bővülni fog és gyermek vendégeinket új élményelemek várják ( csúszda, vizes játékok ) “

 

Ez is érdekelhet

2 hozzászólás

  1. Mi a park es strand miatt szeretjük nyaron, de valóban a benti kismedence vize nekunk is hideg. Es egy jatszoszoba, egy rendes tényleg jol jönne. Az 5 évesemet mar nem köti le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.