Karácsony szállodában ?!

karácsony szálloda

Amíg 20 évvel ezelőtt néhány szálloda be is zárt, mert az ünnepekkor annyira nem volt forgalom, mára ez teljesen megváltozott. Ma már rendelhetjük a karácsonyi menüt étteremből és akár a szentestét is tölthetjük szállodában. Sőt, kezd divat is lenni belőle?

Gyerekkoromban egy időben apukám december 26-án elvitte a családot étterembe. De ez akkoriban annyira nem volt egyszerű, hiszen sokan nem is voltak nyitva ilyenkor a nagyon csekély forgalom miatt. Mára ez megváltozott és már én is kaptam ötleteket, hogy melyik étteremből tudom megrendelni a karácsonyi menüt vagy hogy melyik étteremben tudjuk nagyon is karácsonyi hangulatban elfogyasztani 25-én, 26-án a finom falatokat Már ha szeretnénk.

Amíg gyerekkoromban kicsit sajnáltam is azokat, akik étteremben ettek ilyenkor vagy ne adj isten szállodában karácsonyoztak, most már 2 gyerekkel néha megértem őket. Bár én igyekszem ajándékvásárlást és minden kötelező dolgot időben, jó előre elintézni és rengeteget könnyíteni a saját életemen,  hogy a december az tényleg az ünnepé legyen. De rendre hallom barátoktól, ismerősőktől, hogy szállodában karácsonyoznak, mert már nyűgös nekik az egész karácsonyi felhajtás és egyébként is elfáradnak évvégére.  Illetve a szállodák ajánlatai között is már nyáron megjelennek a nemcsak szilveszteri, hanem karácsonyi csomagajánlatok is, amivel szinte bombázzák az embert.

Még jóval a gyerekek előtt, 6 éve egyszer kipróbáltuk, hogy milyen lehet a két ünnep közti időszakot szállodában tölteni. 26-án érkeztünk Badacsonyba és azt kell mondjam, hogy a szálloda nagyon kitett magáért. Pompás karácsonyi, szilveszteri finomságokkal készültek és rengeteg program volt a csomagban : gitárkoncert, Malek Andrea koncert, túra a Badacsony hegyen, borkóstoló  stb. . Mi alapvetően jól éreztük magunkat, bár nem tudom hogy maga a karácsony milyen lehet szállodában. Pláne gyerekekkel nem.

Épp ezért kerestem önként jelentkezőket, akik mesélnek arról, hogy miért is karácsonyoznak szállodában és mi az, ami miatt rendszeresen ezt teszik.

 

Karácsony szállodában

Katalin, Gödöllő

“Mi még jóval a gyerekek születése előtt kezdtünk szállodában karácsonyozni a 2000-s évek elején. Akkoriban azért utaztunk ilyenkor Ausztriába, mert kevesen voltak a sípályákon, a szállodában, ahova azóta is járunk 15 éve. Ma már igaz, hogy többen vannak a szállodában, de még mindig mindent megtesz a szálloda a vendégek kényelmért ilyenkor. Állítanak fát, van ajándékbontás, remek ételek vannak az ünnepek alatt. És nem én mosogatok, pihenek én is, a gyerekek élvezik a síelést, fürdőzést a wellnessben. És én is kevésbé vagyok stresszes. Pár évig, amíg a gyerekek kicsik voltak, otthon karácsonyoztunk, de akkor mindig ideges, nyűgös voltam és mindent tökéletesre akartam, hogy szép emlékeik legyenek a gyerekeknek. Ez mindig rosszul sült el, mára megtanultam ezt elengedni és én is élvezem a karácsonyt.”

 

Nóri, Budapest

“Október elején van a születésnapom és pár éve kaptam ajándékba egy szálloda utalványt, amit 3 hónapig lehetett beváltani. Mi így voltunk először karácsonyozni szállodában. Akkor volt 2 éves a kisfiúnk. Igaz, a szentestét otthon töltöttük, de 25-én reggel utaztunk. Kellemes csalódás volt, mert nagyon jól éreztük magunkat, én azt hittem tele lesz a szálloda egyedülálló, otthon unatkozó emberekkel. De nem így volt! 2 éve már kimondottan mi foglaltunk karácsonyra magunknak szállást, akkor már gyerekbarát szállodában töltöttük az ünnepet. Az meg aztán fantasztikus volt! Rengeteg program gyerekeknek, mi is tudtunk pihenni és egymással is egy kis időt tölteni. Azt nem állítom, hogy a család boldog az ötletünktől, de 5 év alatt már megszokták 🙂  ”

 

Jutka, Budapest

“Én már a nagymama korosztály vagyok, de szívesen elmondom a véleményem. Mi a gyerekeknek, unokáknak vettünk egy utalványt, hogy kicsit pihenjenek és együtt legyenek az ünnepekkor. És ők meg olyan aranyosak voltak, hogy minket is magukkal vittek. Féltem tőle nagyon, hiszen 61 évig nekem a karácsony azt jelentette, hogy sütök, főzök napokig és bár nagyon örülük, hogy mindenki jól érzi magát, de azért csak elfáradtam mindig az ünnepek végére. Most nem volt ilyen, nagyon jól éreztük magunkat. Volt időm olvasgatni, sőt a gyerekek még egy masszázsra is befizettek. Az csuda jó volt! Nekem kicsit hiányoztak a klasszikus karácsonyi ételek, de ezért finomakat ettünk .”

 

Zsuzsa, Kaposvár

“Mi családi okokból kezdtünk szállodába járni. Amikor megszülettek a gyerekeink, minden évben vita volt, hogy melyik nagyszülőnél töltjük a karácsonyt stb.. Ezt egy idő után meguntuk és most a karácsony előtti hétvégén mindenkit körbelátogatunk a családból és az ünnepen nincs veszekedés, sértődés, hogy hol, kinél és mennyit vagyunk.  Nem állítom, hogy nem volt furcsa első évben, de most már nagyon élvezem, hogy engem ugrálnak körbe. Az utóbbi pár évben mindig ugyanabba a szállodába mentünk, mert ott nagyon jól éreztük magunkat. Kedvesek, mosolygósak, már ismerősként üdvözölnek minket, akik régóta ott dolgoznak. És ez jól esik. Az ételek is nagyon jók, rengeteg mindenből lehet választani. Nekem személy szerint kicsit sok is, hogy egész nap eszünk. De összességében jó az egész, csak ajánlani tudom másnak is. ”

 

Tamás, Tata

“Bár anyukákat kerestél, de apukaként is remélem elmondhatom a véleményem 🙂 . Nálunk a nyagyszülők már nem élnek és a feleségem elég maximalista. Ennek következménye, hogy mióta gyerekeink vannak ő karácsonyra teljesen lefárad. Sokszor addigra lebetegedett : semmi komoly, de csak kijött rajta a fáradtság. Mindig, mindennek tökéletesnek kellett lennie : dekoráció, ajándékok, ételek, programok a gyerekekkel. Amit én végtelenül tisztelek is, hogy ennyi mindent próbál megtenni. De a gyerekeknek szerintem az is elég, ha közösen vagyunk és rájuk figyelünk. Mi, vagyis én, ezért döntöttem úgy 4 éve, amikor a kisebbik gyerek már 2 éves volt, hogy a karácsonyt szállodában töltjük. Azóta nem olyan feszült a feleségem. A gyerekek sem.  És én sem.  Nekünk bevált! ”

 

Ti szívesen töltenétek a karácsonyt szállodában?

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.