Kipróbáltuk: Thermal Hotel Visegrád

thermal hotel visegrad

Évek óta a karácsonyra kapott ajándék pénzekből ( inkább wellnessezünk a 26. felesleges, csak 5 percig játszik vele a gyerek játék helyett) év elején wellnessezünk. Idén Visegrádra a Thermál Hotel Visegrádba foglaltam 3 nap 2 éjszakára egy családi kiruccanást január legvégére.

A 2 gyerek egy 15 hónapos és egy 3,5 éves. A nagy imád fürdeni és úszogumival egészen ügyesen boldogul már egyedül is nagyobb medencékben.  A kicsi még most barátkozik a gondolattal és neki még mindenhol fogni kell a kezét.  Én nagyon szeretek szaunázni és nekem ez komoly feltöltődés, amire a gyerekek óta nincs hetente lehetőségem. Apuka ezt a részét a programnak kevésbé szereti, bár pár körben bemegy ő is a szaunába. Szóval igény van bőven 🙂

Elhelyezkedés:

Budapesttől alig 45 percnyire található a hotel, közvetlenül a dunaparti főút mellett. Ez ne ijesszen meg senkit, mert nincs őrült nagy forgalom az úton és az ami van, az sem hallható a szállodában. Az elhelyezkedés miatt a szobák egy részéből is élvezhető a Dunai panoráma, bár ez csak a legfelső szinten mondható el. Földszinti szobánk volt, Dunai oldalon, de a hegyeken kívül nem láttunk mást a szobákból, mivel a Dunaparton fák vannak. Szóval akinek fontos a panoráma, az felső emeleti szobát kérjen magának, különben szerintem csalódás érheti.

thermal hotel visegrad

Szálloda

A szálloda saját felszíni parkolóval és mélygarázzsal is rendelkezik. Mi  az épület előtt parkoltunk, ott nem fizettünk a parkolásért, nem tudom, hogy a mélygarázs esetében ez hogyan van. Óriási nagy tér, ahogy belépünk a recepcióra : balra tv néhány fotellel és egy kisebb bolt, szemben a Duna túl partja mögötti lankás dombok, jobbra pedig a recepció és egy pici bár, középen pedig egy nagy lépcső, ami a wellnesshez és az étteremhez visz.  Nem vagyok benne biztoos, hogy mikor épült az épület, de berendezés alapján ’90-s évek lehet.  Valóban óriási tér, van hely bőven szaladgálni a lurkóknak. Egyébként minden cseresznyeszínű bútorokkal berendezve, ami nem az én ízlésem, de hát ez van.

Széles folyosók mindenfelé, lehet nyugodtan babakocsival közlekedni is. A liftben is elfér egy babakocsi. Illetve lent a fürdő részen is többen babakocsival közlekedtek, szóval ott sem gond ez.

thermal hotel visegrad

Szoba

2 gyerek és 2 felnőtt részére már nem is engedett az online rendszer 1 szobát foglalni. Legutóbb a Mátrában volt kimondottan junior lakosztály, ami direkt ilyen családi célra épülhetett. Itt nem volt ilyen, itt két szobát nyitottak össze. Mi a földszinten voltunk, a recepciótól pár szobányira, aminek én nagyon örültem. Egyébként a folyosónk egy nagy üvegajtóval volt leválasztva a recepciós résztől, szóval csend és nyugalom volt. Másik szobákban is laktak mellettünk és semmi zaj nem hallatszódott át. Így, hogy földszinten voltunk, nem kellett keresztül-kasul bejárnunk a szállodát, mire a wellnesshez értünk. Egy szoba is bőven elég lett volna, mivel elég tekintélyes méretűek a földszinti szobák. Mi két kiságyat kértünk és még azzal is bővel elfértünk volna a franciaágyas szobában, ahol az ágyon kívül 2 fotel, kisasztal, tv-s szekrénynek is volt hely.  De így, hogy a gyerekek külön szobát kaptak, így meg aztán pláne volt bőven hely.

Fürdőszobák zuhanyzósak voltak, elég nagyok is, bőven elfértünk. Volt törölköző szárító radiátor, ami nagyon hasznos volt, mert a délutáni alvásidőben mindenkinek megszáradt mindene a délutáni fürdéshez. A szobában lehetet szabályozni a hőmérsékletet, ami nekünk nagyon jó volt, mert itthon ~21 fok körül van az éjszakai hőmérséklet. Sok szállodában pedig 24-25 fok alá sosem megy éjszaka sem a szoba hőmérséklete. Parkettás szobánk volt, amit én annyira nem szeretek, főleg, hogy a kisebb gyerek nálunk még előszeretettel mászik és ez nem olyan meleg megoldás, mint a szőnyeg( de tudom, a szőnyeg sem az ideális megoldás 🙂 ).

Dunára néző szobánk volt – 2-3 nm-s erkéllyel – de ebből nem sokatt láttunk, mert a földszinten voltunk. Takarítást mi nem kértünk, de a takarító hölgy nagyon kedvesen adott egy plusz zacskót a pelusoknak. Érkezéskor rend és tisztaság volt, a fürdőben a kuka vo tegyedül olyan, amin látszot, hogy már nem mai darab.

Kértünk kiságyakat, azok érkezésre már a szobánkban voltak. Nem utazóágyak, hanem normál fa kiságyak voltak. Foglaláskor elfelejtettem kérni, de érkezéskor szóltunk, hogy szükség lesz WC szűkítőre és fellépőre. Negyed órán belül azt is megkaptuk.

Utolsó nap kértünk kismotort is, mert hogy azt is lehet állítólag igényelni a szállodában, de sajnos nem volt szabad darab. Bár ezt 20 percbe telt kideríteni és szegény gyakornok fiú nem is értette, hogy mit szeretnék szért volt olyan érzésem, hogy ez csak beírták a szobába tett katalógusba és még nem sikerült beszerezni kismotort 🙂

Étterem

Kellőképpen nagy az étterem, az mindenképpen jó, hogy bőven van hely. Játszósarok nincs, ezt gyerekes szülők hiányolhatják. Itt valóban enni kell 🙂 Egy asztalnál láttam, hogy ennek örömére elő is került a tablet, amíg a szülők vacsoráztak.  Etetőszék volt néhány darab az étteremben, amit a személyzet segített is az asztalhoz vinni, amint meglátták, hogy babával vagyunk. Külön ételek gyerekeknek ( spagetti, sült krumpli, rántott hús stb.) nem voltak és sajnos a főtelek sem kimondottak gyerekbarát ételek voltak. Ez nekünk gond volt, hogy a fűszeres héjában sült burgonya, lilakáposzta, gombás-sonkás  tészta felhozatalból nehéz volt adni valamit a gyerekeknek. Bébiételt kaptunk, se sajnos nincsenek kitéve, hanem kérni kellett őket. Viszont kérés után 5-6 féle üveggel jött vissza a pincér, hogy válasszak.  Nekem mint vegetáriánusnak, volt külön vega asztal : első este tökfőzelék, második este sült zöldségek volt a kínálat. Ezzel nehéz lett volna jól lakni, ezért csipeggettem a többi főételből.

Egyébként 2 leves, 3 főétel körettel, hideg előételek, sajttál és sütemények a felhozatal. A levesek első este hidegek voltak, második este a hideg gyümölcslevesnél ez már nem volt gond. A főéetelekből én csak a sonkás-gombás-tejszínes tésztát kóstoltam. Sajnos a tészta egyikkel sem találkozott a főzési folyamatban. A mindenevő férjem is panaszkodott, hogy nem jó a felhozatal. A sütemények kimondottan nem voltak jók: szárazak voltak illetve az egyiken érződött, hogy nem friss.

A reggeli viszont jó volt, nagyon bő választékkal. Bár a 6-7 éve kóstolt ( akkor egy céges tréningen voltam itt)  narancsos tejbegríz megint előkerült ( lehet, hogy a szakács még mindig ugyanaz) és lehetett kóstolni, bár most már kevésbé intenzív narancs ízzel. Sokféle péksütemény, felvágottak, tojásételek, zöldség-gyümölcs van a kínálatban. Reggelire nem volt panasz.

thermal hotel visegrad

Wellness

Benti légtérben 4 darab medence van.  Van egy kimondottan gyerekpancsoló, ahol csúszda is van. Ennek a medencének a vize langyos, 10 perc után inkább már hideg.  Aztán a legnagyobb medence, amiből ki is lehet menni külső medencébe, ennek a vize úgy jó, ha mozog az ember. Illetve van 2 melegebb vizű medence, amiben ücsörögni is kellemes. Ezekből az egyik kimondottan nem ajánlott gyerekeknek, ennek a vize nagyon meleg. Mi folyamatosan mozgásban voltunk, mert időnként csúszdázni is akartak a gyerekek, de ott 10 perc után már kékült a szájuk a hidegtől.

thermal hotel visegrad

Ami nekem még nagy gondom volt, hogy a gyerekpancsoló mellett jártak ki a doghányosok a kertbe. Ami a kinti 2-3 fokos hőmérséklet esetén nem esett annyira jól se nekem, se a gyerekeknek, ha a medencében ültünk.

Vasárnap délután érkeztünk, egy darab szabad széket találtunk. Azt hittük, hogy ez majd hétfőre megoldódik, de igazából akkor is nagyon sokan voltak. Mint kiderült, napijegyet lehet venni és a környékről ( pomázi anyukával beszéltem az egyik medencében) jönnek nyugdíjasok és kisgyerekesek. Mivel mi 9 körül már a medencében voltunk, nem volt gond találni 2-3 nyugágyat magunknak. De 11 körül már megint sokan voltak a medencékben.

thermal hotel visegrad

A felnőtteknek szóló rész – szauna, gőz – pedig nagyon hangulatos, klassz volt. Arabos beütésű nagy tepidárium 7-8 pihenőággyal és kútból csobogó gyógy vagy termálvízzel, amiből lehett inni is. Két, különböző hőmérsékletű  finnszauna, gőz, infraszauna, illatos gőz  és merülőmedence várja a pihenni vágyókat.

Kültéren is vannak medencék, de én oda a kinti 2-3 fokos levegőhőmérséklet miatt nem vágytam.

Nekem picit hűvös volt a wellness részlegen. Hétfőn, amikor sütött a nap, akkor picit melegebb érzésem volt. Más szállodákban az egész épületben melegebb van, itt sem a szobáknál, sem a wellnessben nem volt meleg. Ami a szobánkban nem volt gond, de a wellnessben nekem nem esett jól kijönni a medencékből. Sőt, ha kijöttünk a vízből, akkor utána 10-15 perccel később sem volt az az érzésem, hogy szívesen megválnék a fürdőköntöstől.

A gyerekmedence vízével kapcsolatban meg is kérdeztem valakit ( talán úszómesteri pultnál), hogy miért ilyen hűvös. Megmérték a vizét és azt mondták ez a normális náluk, az előírt hőmérsékletnek megfelelő. De azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy gyerek szinte sosincs a medencében és inkább a kupola alatti melegebb vízben pacsálnak a pöttömök.

A wellness részen egyébként van egy bár-büfé, ahol lehet kapni szendvicseket, sültkrumplit és kisebb harapnivalókat.

A wellness részleg egyébként egészen sokáig, 9 óráig nyitva tart.

thermal hotel visegrad

Játszóház

A wellness mellett található közvetlenül egy kisebb játszóház, 10-12 nm lehet. Babakonyha, építőkockák, autók, alagút, színezők várják a kicsiket. Ami nagy előnye, hogy könnyű átmenni a fürdő részből. Ami hátránya, hogy amikor valamelyik gyerekem egyedül volt lent, akkor hamar megunták. Ha volt másik gyerek is bent,  akkor érdekesebb volt. A játszószoba mellett van egyébként egy videójátékos tv, ez főleg a nagyobbakat kötheti le. Sok felnőtt is bokszolt, teniszezett itt egy kicsit vacsora után 🙂

 

Összességében jó volt, de annyira nem, hogy mégegyszer visszajöjjünk ide. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, hiányérzetem inkább csak nekem volt.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.