Mozdulj ki otthonról!

programötletek hétvégére

Itt a hétvége, a klasszikus jó idős, Balaton-Velencei tó programokon kívül még remek kikapcsolódási lehetőségek várnak. Bár kétségkívül a strand az ideális helyszín a forróság ellen.

Budapest környéke

Ha mégsem strandolnál és ülnél szombaton-vasárnap órákat a dugóban az M7-sena, akkor Budapest környékén ajánlom Kemence falut, ahol remek erdei kisvasút működik. Autóval picit több mint egy órányira található Budapesttől. Különlegessége a nyomtáv mérete. A kisvasút vonala több megállóval rendelkezik, így bármikor leszállhatunk, túrázhatunk. Rövid, 2 kilométeres és közepesen hosszú, 5 kilométeres útvonalat is ajánl a kisvasút honlapja.

A múzeumnál igényesen kialakított látogatóközpont várja a vendágeket mosdókkal, játszótérrel, a szomszédban pedig fagyizó található.

 

A szomszédban található Drégelypalánk, ami szintén túrázós program, nem is akármilyen. Jó egy órányi, gyerekkel több is, séta, néha meredek útvonalon. De megéri felkapaszkodni Drégely várába, ami ma már csak romjaiban tekinthető meg.

Illetve Kemencétől alig néhány perc autózás a Honti-szakadék. Ide mindenképp túrázósabb cipővel érdemes elindulni, mert bár az autót egy családi ház melletti tisztáson hagyhatjuk az erdőben és azt gondolhatjuk, hogy egy kellemes erdei sétával eljutunk a szakadékhoz, de elég meredek az út.

 

Hazafelé Szendehely faluban Szepi fogadóját ajánlom, ahol a klasszikus magyar és sváb konyha egy-egy remekével találkozhatunk és bőséges ebédben, vacsorában lehet részünk.

 

Budapest

Június végétől látható a Nemzeti Galériában a Modigliani kiállítás, szintén itt tekinthető meg a Picasso tárlat augusztus végéig. Erősen temperált termek, 20 fok körüli hőmérséklettel, látogatástervezéskor erre készüljünk fel.

 

Klasszikus budapesti program hétvégente a Kopaszi-gát és a Római-part. Bár mind a kettőnek nagyon más a hangulata, remek délutáni időtöltés gyerekkel a kavicsdobálás, hajónézegetés stb. A Római-partnak azt a szakaszát szeretem, ahol a parton kisasztalokkal, nyugágyakkal várják a betérő vendégeket.  Nem kötelező fogyasztani, de jól tud esni egy nagy pohár limonádé az arnyékban, amíg a gyerek a kavicsot dobálja és a szülőknek van végre ideje beszégetni egy kicsit. Nyugalomban.

A Kopaszi-gátnak  szerintem a hengermalom úti  bejáró felöli oldalán egy egészen más világ tárul fel előttünk, mint a Rákóczi-híd felöli bejáratánál. Ezen az oldalon több kisgyerekes sétálgat, piknikezik, szerelmespárok bújnak meg nyugalmat keresve a fák alatt. Csendesebb-nyugodtabb ez az oldal. Itt viszont nekünk kell lekötnünk a gyereket, mert játszótér nincsen :-).

 

Vidék

 

Miskolcon jártál mostanában vagy valaha?  Remek gyerekbarát látnivalókat kínál a város és környéke:

 

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.