Otthoni randiötletek

randi ötlet otthon

Mindig irigyeltem azokat, akiknek 8 nagymama, 6 babysitter és 5 rokon áll készenlétben, hogy mikor fogja meg a gyereket, hogy lazítson egy kicsit. Aztán rájöttem, hogy nem irigylem, mert én ilyen vagyok, egyelőre nem vágyom rá, hogy hetekig ne lássam a gyerekeimet. De néha pár óra azért jól esik 🙂

Egyedül ki tudok szabadulni pár órára itthonról, de akkor apa a babysitter. Azt már nehezebben tudjuk megoldani, hogy ketten tudjunk valamit közösen csinálni lakáson kívül. Ezért mi itthon randizunk.

Na nem úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos randit, szimplán arról van szó, hogy este 8 után, mikor pöttömök alszanak, ne a telefonunkat bújjuk mind a ketten. Van ilyen is és ciki, nem ciki, nekem jól esik, hogy például este 9 körül már értem, amikor a férjem arról beszélt 6 óra körül, hogy hallottad, hogy robbanás volt megint egy mecsetben stb. . Én általában egy nappal le vagyok maradva a világ történéseiről és néha jól esik utolérni magamat.

Szóval mi leginkább  itthon kapcsolódunk ki gyerekek mellett. Ami nehéz, mert az embert beszippantja a mókuskerék és a rutin és hajlamos mindig ugyanazt csinálni. Férjem hónapok óta nyúzza a fülem, hogy fondüzzünk, erről jutott eszembe, hogy összeszedem mit is lehet esti takarodó után csinálni. Együtt.

 

  • Mozizás. Mi nagy filmnézők vagyunk, tévénk is leginkább emiatt van, hogy moziminőségben tudjanak becsapódni a bombák és nyikorogni az ajtók a filmekben.
  • Fondüzés. Szégyen  ide vagy oda, nem tudom miért nem hoztuk ezt össze vagy 1 éve, de az adventi idpszakban bekerült a gyerek naptárjába, mint program és nagy sikere volt nála is. Szinte semmi nem kell hozzá, csak gyümölcs, jó minőségű csokoládé, egy kis tejszín és indulhat a fondü-parti.
  • Társasozás, kártyázás. Egy időben ezt is csináltuk, de valamiért elmaradt, pedig ha jó játék van otthon, szívesen beszáll bárki. Mivel most leginkább Bogyó és Babóca kártya és társas van csak itthon, kénytelenek leszünk beújítani valamit, ha mi is szeretnénk játszani néha.
  • Csak egy üveg bor. Ha egyébként is szeretitek a bort, akkor valami különlegességgel igazán fel lehet dobni egy hétköznap estét is. Persze ugyanez sörös különlegességgel is működik.
  • Bakancslista készítése. Nálunk ez inkább következő kiruccanás tervezgetése kapcsán jó, hogy megint vannak közös tervek. Bár  szerintem bármi kapcsán jó leülni és ötletelni, hogy ki és mit is csinálna.
  • Nosztalgia. Jó dolog, ha előkerülnek régi fotóalbumok, közös élmények, kicsit feleleveníteni, hogy milyen is volt anno.
  • Extra vacsora. Vagy rendelni vagy főzni valami különlegeset, amit nem szoktatok. Néhány napja például készült kimondottan felnőtt édesség, amiből csak mi ketten ettünk, miután a gyerek már ágyban voltak. Kis dolog, de feldobja az ember napját.

 

Ti mivel ütitek el az időt, ha a gyerekek már ágyban vannak?

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.