Sajtos-répás puffancs

sajt repa puffancs

Nálunk általában valami zabos dolog az uzsonna, mert azt jól lehet variálni és ahány nap, annyiféleképpen készülhet. Ám van, amikor anya már unja a zabot és akkor kell valami újdonság. Így jött a képbe pár hónapja a sajtos-répás puffancs. Csak 4 hozzávaló, 15 perc alatt a sütőben van és kb. 20 perc alatt megsül. Szóval végtelenül egyszerű és gyors.

 

Hozzávalók

  • 20 dkg reszelt sárgarépa (kislyukú reszelőn)
  • 8 dkg reszelt sajt ( Cheddarral nagyon jó, mert annak van egy alap ízesítése és így már nem kell hozzá majd fűszer . De jó füstölt sajttal is.)
  • 4 evőkanál liszt ( nálam ez zabpehelyliszt)
  • 2 egész tojás

 

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  2. Ha enyhe cheddar sajtunk van és ne adj isten felnőtteknek készül, akkor adhatunk hozzá még sót és borsot is.
  3. Evőkanállal akkora kupacokat készítünk egy sütőpapíros tepsibe, amekkorákat majd sütés után látni szeretnénk. Picit fog csak a tojásfehérje miatt megemelkedni a massza.
  4. 170-180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük ( amíg pirosodni kezd a teteje).

Jó étvágyat!

 

 

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.